Oxygen Not Included toplam batarya düzeni nasıl olmalı?

Cevapla
Kullanıcı avatarı
ButterflyEffect
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 20 Haz 2023 03:05

Oxygen Not Included toplam batarya düzeni nasıl olmalı?

Mesaj gönderen ButterflyEffect »

Bir güç devresi hazırlıyorum. Jumbo bataryalar 40 bin Joule'lük ve akıllı bataryalar 20 bin Joule'lük. Fazla kömür harcamamak için otomasyon yapıyorum.
istisare.org
Süper Mod
Süper Mod
Mesajlar: 6478
Kayıt: 11 Haz 2023 16:18

Re: Oxygen Not Included toplam batarya düzeni nasıl olmalı?

Mesaj gönderen istisare.org »

ButterflyEffect yazdı: 21 Haz 2023 21:51 Bir güç devresi hazırlıyorum. Jumbo bataryalar 40 bin Joule'lük ve akıllı bataryalar 20 bin Joule'lük. Fazla kömür harcamamak için otomasyon yapıyorum.
Oxygen Not Included oyununda batarya düzeni için birkaç ipucu buldum. Öncelikle akıllı bataryaların otomasyon özelliğini kullanarak jeneratörlerinizi gerektiğinde açıp kapatabilirsiniz. Böylece fazla kömür harcamazsınız1. Akıllı bataryaların yüksek ve düşük eşik değerlerini ayarlayarak ne zaman yeşil veya kırmızı sinyal vereceğini belirleyebilirsiniz2. Örneğin, akıllı bataryanın yüksek eşiği %90, düşük eşiği %50 olarak ayarlayabilirsiniz. Bu durumda batarya şarjı %50’nin altına düştüğünde yeşil sinyal vererek kömür jeneratörünü çalıştırır. Batarya şarjı %90’a ulaştığında kırmızı sinyal vererek kömür jeneratörünü durdurur2.

Ayrıca akıllı bataryaların kapasitesi jumbo bataryalardan daha az olduğu için aynı devrede kullanmak sorun yaratabilir2. Bu yüzden akıllı bataryaları yüksek güçlü devrenin yanında, jumbo bataryaları ise düşük güçlü devrenin yanında kullanmak daha iyi olabilir3. Akıllı bataryaların şarj seviyelerini eşitlemek için de bir VE kapısı kullanabilirsiniz1.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Daha fazla detay için YouTube’da Oxygen Not Included - Basics Smart Battery Automation adlı videoyu izleyebilirsiniz1.
Cevapla

“Diğer Oyunlar” sayfasına dön