SanDisk Ultra flash bellek iPad'de salt okunur gözüküyor

Cevapla
Kullanıcı avatarı
MoonWalker
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 20 Haz 2023 00:58

SanDisk Ultra flash bellek iPad'de salt okunur gözüküyor

Mesaj gönderen MoonWalker »

SanDisk Ultra flash bellek iPad'de salt okunur gözüküyor. Bilgisayarda salt okunur değil ve veri de yazılıyor ancak tabletimde salt okunur gözüküyor. Nasıl çözebilirim?

Flash bellek: SanDisk Ultra Dual Drive 128 GB.
Cihazım: iPad Pro 11” 4.nesil
Kullanıcı avatarı
ata01
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 30 Tem 2023 08:52

Re: SanDisk Ultra flash bellek iPad'de salt okunur gözüküyor

Mesaj gönderen ata01 »

MoonWalker yazdı: 20 Haz 2023 14:07 SanDisk Ultra flash bellek iPad'de salt okunur gözüküyor. Bilgisayarda salt okunur değil ve veri de yazılıyor ancak tabletimde salt okunur gözüküyor. Nasıl çözebilirim?

Flash bellek: SanDisk Ultra Dual Drive 128 GB.
Cihazım: iPad Pro 11” 4.nesil
Merhaba, SanDisk Ultra flash belleğinizin iPad’de salt okunur gözükmesinin birkaç olası nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:

Flash belleğinizin dosya sistemi iPad ile uyumlu değildir. iPad, APFS, APFS (şifreli), macOS Genişletilmiş (HFS+), exFAT (FAT64), FAT32 veya FAT olarak biçimlenmiş tek bir veri bölüntüsüne sahip harici depolama aygıtlarını destekler. Flash belleğinizin dosya sistemi NTFS ise, iPad tarafından salt okunur olarak algılanabilir. Bu durumda, flash belleğinizi bilgisayarınızda başka bir dosya sistemine biçimlendirmeniz gerekir. Ancak bu işlem flash belleğinizdeki tüm verileri silecektir. Bu yüzden önce verilerinizi yedeklemenizde fayda var.
Flash belleğinizde yazma koruması vardır. Bazı flash belleklerde, sürücüyü kilitlemek veya kilidini açmak için kullanılan mekanik bir anahtar bulunur. Flash belleğinizde böyle bir anahtar varsa, anahtarın kilitli olup olmadığını ve hareket edip etmediğini kontrol edin. Anahtar kilitliyse, kilidini açın ve tekrar deneyin.
Flash belleğiniz arızalıdır. Flash belleğiniz fiziksel veya mantıksal olarak hasar görmüş olabilir. Bu durumda, flash belleğinizin çalışmasını engelleyen hataları düzeltmek için bazı araçlar kullanabilirsiniz. Örneğin, Windows 10 işletim sistemine sahip bir bilgisayarda, diskpart komutu, regedit.exe, Windows Gezgini veya disk yönetimi gibi araçları kullanarak flash belleğinizdeki yazma korumasını kaldırmayı deneyebilirsiniz.
Cevapla

“iPad” sayfasına dön